Torino: un dicţionar despre românii care locuiesc în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Conosci il tuo vicino" (Cunoaşte-ţi vecinul), un dicţionar despre români, va fi prezentat duminică, 19 aprilie, în biserica catolică românească din Torino din Via del Carmine, după terminarea slujbei.

"Cunoaşte-ţi vecinul"  este un dicţionar care cuprinde dialoguri, povestiri şi exerciţii care vor ajuta italienii să cunoască mai bine „vecinii lor de casă”, care sunt acum românii.

Ideea acestui dicţionar aparţine asociaţiei Laboratorio Creativo care a stat de vorbă cu un grup de români care locuiesc în Torino şi au individualizat expresii, imagini şi simboluri ale culturii lor.

Despre această carte, responsabila cu Politicile de Integrare din cadrul primăriei Torino, Ilda Curti, a spus: „Noii cetăţeni ai oraşului Torino ne-au povestit viaţa lor cotidiană pentru a demonstra ceea ce sunt: locuitori ai oraşului, colegi de şcoală, colegi de muncă, vecini de casă şi prieteni. Când persoanele se cunosc pe nume este mai uşor să dărâmi zidul neîncrederii. Aşa se descoperă că suntem cu toţii locuitori ai acestui oraş”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite