La Torino, românii cumpără tot mai multe apartamente, iar italienii locuiesc cu chirie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Există două cartiere la Torino în care apartamentele, în marea lor majoritate, sunt cumpărate de imigranţi, relevă cotidianul "La Stampa". Astfel, cartierul Barriera di Milano este deja

Există două cartiere la Torino în care apartamentele, în marea lor majoritate, sunt cumpărate de imigranţi, relevă cotidianul "La Stampa". Astfel, cartierul Barriera di Milano este deja compus din 90% imigranţi, iar zona Poarta Palazzo ajunge la 70%.

Leaderi incontestabili în topul achiziţiilor sunt românii, cu 50% din tot ceea ce se vinde. Atunci când cumpără un apartament, românii doresc în general ca dimensiunile acestuia să fie între 50 şi 70 metri pătraţi, iar rata lunară să nu depăşească 500 de euro. Dacă până acum trei ani românii cumpărau aproape orice li se propunea, în prezent au devenit pretenţioşi, vor linişte în scară, curăţenie, iar casa să fie cât mai luminoasă.

De menţionat faptul că italienii, în marea lor majoritate, locuiesc în apartamente închiriate. Astfel, începând cu a doua generaţie, imigranţii vor fi mai numeroşi ca proprietari în Italia decât autohtonii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite