Torino: copiii deţinuţilor rromi vor avea prioritate la orfelinate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O hotărâre a primăriei oraşului Torino dă acces prioritar la orfelinate copiilor deţinuţilor de etnie romă. Hotărârea a fost semnată de funcţionarul însărcinat cu probleme de

O hotărâre a primăriei oraşului Torino dă acces prioritar la orfelinate copiilor deţinuţilor de etnie romă. Hotărârea a fost semnată de funcţionarul însărcinat cu probleme de educaţie, Luigi Saragnese.

Liga Nordului (partid de extremă dreaptă) a contestat imediat decizia.

"Acest proiect discriminează în mod clar oamenii cinstiţi", spune Mario Carossa de la Liga Nordului. "După casele date rromilor, autobuzele care transportă copiii din tabere la şcoală, aceasta este o altă decizie pro-romi şi pro-delicvenţi. Luigi Saragnese şi colegii săi ar trebui să facă pe consilierii într-un oraş din Est. Acolo vor găsi şi romi şi nostalgici ai vechiului regim comunist", a adăugat Carossa.

Saragnese a replicat imediat: "Mi se pare o decizie care demonstrează civilizaţie, iar propunerea a venit din partea responsabilului pentru drepturile deţinuţilor. Noul regulament va permite copiilor ale căror mame se află în închisoare să aibă acces la orfelinat, chiar şi peste capacitatea de locuri disponibile. Acţiunea este una umanitară".

Hotărârea va avea nevoie de validarea Consiliului Local, astfel că membrii Ligii anunţă că vor pregăti o serie de amendamente.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite