Torino: Ţiganii din Via Pisa au fost evacuaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţiganii care au ocupat în urmă cu 10 zile un imobil părăsit în apropierea sediului Consulatului General al României din Torino au fost evacuaţi, relatează "CronacaQui". Marţi

Ţiganii care au ocupat în urmă cu 10 zile un imobil părăsit în apropierea sediului Consulatului General al României din Torino au fost evacuaţi, relatează "CronacaQui". Marţi dimineaţă, la ora 6.30, cinci camioane cu două echipaje de poliţie şi carabinieri au intrat în imobil şi i-au trezit din somn pe cei 20 de locatari români. Ţiganii nu au opus rezistenţă.

Cu un autobuz, au fost duşi în Via Germagnano, la barăcile pe care le-au părăsit cu puţin timp în urmă. Cel care a solicitat poliţiei să intervină pentru evacuare a fost proprietarul imobilului. Unul dintre motivele invocate de acesta a fost faptul că infiltraţiile de apă ar fi putut duce la o "instabilitate" a imobilului.

În după amiaza aceleiaşi zile, ţiganii au mers în faţa primăriei pentru a protesta împotriva evacuării, ameninţând că vor dormi acolo peste noapte. "Ne-am întors la fostele barăci, dar ceilalţi ţigani nu ne mai primesc înapoi. Unde o să dormim în noaptea asta?", întreabă Minerva Răfran, 54 de ani.

Pentru ea şi familia ei, visul de a părăsi barăcile de pe malul râului Stura din Torino s-a spulberat după numai zece zile. Săptămâna trecută, grupul de ţigani a mers împreună cu voluntari ai asociaţiei Opera Nomadi în audienţă la circumscripţia cartierului, pentru a cere "o locuinţă normală, pentru a nu mai trăi cu şobolanii şi cu şerpii în barăci".

Unul dintre membrii mişcării anarhiste care i-a ajutat să ocupe imobilul a fost arestat pentru că a încercat să pătrundă în clădire pentru a recupera o parte din lucrurile ţiganilor. Mişcarea anarhică a organizat imediat în faţa Palatului Civic un protest împotriva măsurii de evacuare a românilor şi împotriva arestării membrului său.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite