Torino: Târgul de joburi, un fiasco

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Torino: Târgul de joburi, un fiasco
Torino: Târgul de joburi, un fiasco

Doar 200 de români au fost curioşi să vadă ce oferte de muncă le-a pregătit statul român în ţară După Roma şi Castellon (Spania), acţiunea promovată de guvern şi destinată să

Doar 200 de români au fost curioşi să vadă ce oferte de muncă le-a pregătit statul român în ţară

După Roma şi Castellon (Spania), acţiunea promovată de guvern şi destinată să readucă românii în ţară a ajuns la Torino. Aceştia au participat în număr mic.

Cel mult 200 de români au participat la Bursa locurilor de muncă organizată sâmbătă, la Torino. Deşi acţiunea a început în jurul orei 10.30 şi a durat toată ziua, experţii din administraţia publică centrală şi cei câţiva reprezentanţi ai firmelor de intermediere a locurilor de muncă din România au intrat în contact cu foarte puţini români.

Oferta locurilor de muncă nu a fost atât de generoasă cum s-a anunţat, fiind prezente doar cinci firme de intermediere. În plus, niciun angajator direct nu a fost prezent.

"Am venit tocmai de la Treviso, de la 500 de kilometri, pentru a discuta cu un reprezentant al firmelor! Am pierdut o zi degeaba!", spune Aurel Gavril (43 de ani), din Galaţi.

Organizare proastă

Secretarul de stat la Ministerul Muncii, Akos Derzsi, s-a declarat nemulţumit de modul în care Consulatul României din Torino a organizat şi mediatizat evenimentul: "Ne-am bazat, în mod logic, pe sprijinul Consulatului, că de-aia îl avem. Că dacă nu ne bazăm pe el, atunci nu ne trebuie.

La Roma, ambasada s-a implicat foarte mult, evenimentul beneficiind de o mediatizare extraordinară. La Castellon, la fel. Când am ajuns aici (la Torino - n.r.), am dat peste un spaţiu care nu este făcut pentru bursă, iar în al doilea rând, lasă de dorit şi mediatizarea. Mai mult, a fost schimbat locul de desfăşurare de la o zi la alta".

Salarii de 500 de euro

Acţiunea similară de la Roma a avut circa 1.000 de participanţi. La Castellon, numărul vizitatorilor a fost de aproape 2.000. La Torino au participat maximum 200. Salariile: între 300 şi 1.200 de euro pe lună, în funcţie de calificare. Majoritatea salariilor însă nu trec de 500 euro.

Oamenii trebuie să fie informaţi constant, ca picătura chinezească
Akos Derzsi, secretar de stat la Ministerul Muncii

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite