Torino: Românii vând ţigări, africanii repară maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imigranţii repară maşini, vând pâine şi ţigări de contrabandă în cartierul Porta Palazzo din Torino, relatează "La Stampa". Africanii imigranţi clandestini în Italia repară

Imigranţii repară maşini, vând pâine şi ţigări de contrabandă în cartierul Porta Palazzo din Torino, relatează "La Stampa".

Africanii imigranţi clandestini în Italia repară maşinile conaţionalilor lor la preţuri de nimic. Au depozite de piese de schimb adunate de la maşinile vechi abandonate pe stradă.

Există persoane de diverse naţionalităţi care prestează o muncă utilă pentru ceilalţi, cu care îşi câştigă banii. Sunt în afara legii, iar când sunt prinşi de carabinieri plătesc amenzi foarte mari, dar de fiecare dată îşi reiau activitatea.

Există brutari care îşi vând pâinea în stradă, conaţionalilor lor.

Printre "comercianţi" se află şi români care vând ţigări de contrabandă. Pe aceştia îi găseşti doar în anumite locuri şi sosesc la ora 10.00 cu genţile pline cu pachete de Marlboro roşu şi light, pe care le vând cu trei euro bucata.

Nu fac reduceri nimănui şi nu negociază: "Acesta este preţul, dacă nu îţi convine, nu iei", aşa îţi spun românii. Pentru cei care vor să cumpere ţigări mai ieftine, românii au nume cunoscute de cei interesaţi: Nicolae, George, Dumitru, însă ei nu se împrietenesc cu nimeni.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite