Torino: Oraşul Bucureşti, în expoziţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O expoziţie dedicată Bucureştiului cu numele „Bucarest, porto d’Europa” (”Bucureşti, port al Europei”) poposeşte la Torino, după ce a fost inaugurată la Genova. O serie de

O expoziţie dedicată Bucureştiului cu numele „Bucarest, porto d’Europa” (”Bucureşti, port al Europei”) poposeşte la Torino, după ce a fost inaugurată la Genova.

O serie de fotografii, hărţi şi texte au rolul de a releva dezvoltarea Bucureştiului din punct de vedere urbanistic şi arhitectonic  în ultimul secol.

Creatorul acestei expoziţii este profesorul Giuseppe Cina, de la Facultatea de Arhitectură din Genova.

„Am început să fiu interesat de Bucureşti în anul 2001 odată cu prima mea vizită în România. Am rămas impresionat de istoria acestui oraş şi am început să îl studiez, aşa am adunat materialele care alcătuiesc această expoziţie. Am scris şi o carte care va fi tipărită la Bucureşti, intitulată: Bucureşti, de la sat la metropolă”, explică profesorul Cina.

La inaugurare sunt invitaţi Petru Liţiu, viceconsulul Consulatului General al României la Torino şi Nicolae Lascu de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanistică din Bucureşti.Expoziţia este găzduită de Facultatea de Arhitectură din cadrul Politehnicii Torino, de astăzi (8 octombrie) şi până sâmbătă.




Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite