Torino: Manifestanţi antirasişti au întrerupt şedinţa consiliului pe tema amprentării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de manifestanţi a blocat şedinţa comisiei primăriei Torino cu tema "Identificarea minorilor nomazi". Consilierii comunali Agostino Ghiglia şi Roberto Ravello, ambii

Un grup de manifestanţi a blocat şedinţa comisiei primăriei Torino cu tema "Identificarea minorilor nomazi".

Consilierii comunali Agostino Ghiglia şi Roberto Ravello, ambii politici ai Alianţei Naţionale, sunt cei care au propus moţiunea. Prin aceasta se propune ca Nucleul Nomazi al Poliţiei Municipale să înceapă recensământul şi amprentarea minorilor nomazi prezenţi în taberele de ţigani, după modelul celorlalte oraşe italiene.

Înainte de a putea începe şedinţa, manifestanţi din gruparea "Assemblea Antirazzista Torino" au expus un afiş pe care scria: "Dă-i un deget lui Maroni", au împărţit manifeste şi au scandat lozinca "Ruşine", acuzând cei doi consilieri de măsuri naziste.

În manifestul scris au amintit de evacuarea familiilor de ţigani români care au ocupat abuziv o casă vizavi de consulatul românesc. Au acuzat proprietarul casei şi reprezentanţii primăriei că măsura a fost luată pentru a nu crea un model de imitat.

Manifestanţii au declarat că, chiar dacă vor ajunge la proces, îl vor înfrunta cu capul sus pentru că au luat partea celor săraci.

Această grupare antirasistă este sprijinită de un network de jurnalişti independenţi, Indymedia, şi de radioul torinez Blackout.

Membrii consiliului au decis să amâne şedinţa pentru o dată neprecizată.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite