Torino: Imigranţii au manifestat alături de homosexuali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concomitent cu ziua împotriva homofobiei şi transfobiei, sâmbătă a avut loc la Torino „Gay Pride 2009”. Câteva grupuri de imigranţi s-au alăturat homosexualilor şi lesbienelor pentru a manifesta împotriva rasismului şi a discriminării.

VEZI GALERIA FOTO - AICI

Mii de persoane s-au adunat în Piaţa Solferino din Torino pentru  „Gay Pride” (Parada homosexualilor) care a avut ca slogan „Italia împotriva Europei. În Europa e diferit”, referindu-se la faptul că în Italia nu sunt recunoscute uniunile între persoane de acelaşi sex.

Au participat la demonstraţie asociaţii de homosexuali, lesbiene, transsexuali şi nu numai. Li s-au alăturat grupuri politice, dar şi un grup de imigranţi care au protestat împotriva discriminării.

„Am ales să participăm pentru a manifesta împotriva faptului că imigranţii sunt consideraţi o ameninţare, un demon anti-siguranţă doar pentru că sunt diferiţi. Şi homosexualii sunt în aceeaşi barcă cu noi: drepturile noastre nu sunt respectate.

Dorim ca prin această demonstraţie comună, să învingem prejudecăţile pe care imigranţii le au faţă de homosexuali, dar şi prejudecăţile pe care homosexualii le au faţă de imigranţi”, spune Karim Metref, un scriitor african care trăieşte la Torino.

Au strâns semnături împotriva rasismului

La demonstraţie au participat asociaţiile din Torino care au aderat la campania naţională împotriva rasismului, „Non aver paura” (Nu-ţi fie frică).
„Am reuşit în această zi să strângem circa 1.500 de semnături împotriva rasismului. La nivel naţional au fost organizate mai multe întâlniri în care peste 13.000 de persoane şi-au depus semnăturile”, spune Romina Cârpuci, 25 de ani, din Bacău.

Anul acesta, organizatorii au ales să invite la această paradă şi  homosexualii imigranţi, distribuind pliante în diferite limbi străine: română, arabă şi chineză.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite