Torino: Hore şi sârbe în aer liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La terasa măcelăriei "Picollini" din Torino s-au adunat duminică circa 250 de români. Valentin Dinu, 33 de ani, şi Octavian Brezeanu, 37 de ani, patronii măcelăriei, organizeazează, de

La terasa măcelăriei "Picollini" din Torino s-au adunat duminică circa 250 de români. Valentin Dinu, 33 de ani, şi Octavian Brezeanu, 37 de ani, patronii măcelăriei, organizeazează, de fiecare dată, cu ocazia sărbătorilor de cartier, o petrecere în stil românesc în aer liber.

Românii au ocazia să mănănce frigărui şi mici şi să bea bere românească. Nu lipseşte muzica populară românească şi ceva muzica de acasa, iar românii dansează chiar în piaţă. Pentru că la bloc italienii nu suportă muzica, românii profită de ocazie.

Denisa Păduraru, 25 de ani, este măritată cu un italian: "Am venit la terasă doar cu prietenii români, pentru că soţul meu nu agreează în mod deosebit stilul românesc de distracţie".

Daniela Soare, 32 de ani, îşi petrece duminicile în aer liber în parc, la un grătar, cu familia şi prietenii. "Pentru mine, această petrecere de cartier cu muzică românească este o ocazie să mă simt ca acasă, în ţară. Noi, femeile care lucrăm la curăţenie sau avem grijă de bătrâni, avem o singură zi liberă, duminica. După o săptămână de stres, avem nevoie să uităm de toate măcar pentru o zi, pentru că de luni o luăm iar de la capăt".

Laurean Găină, 24 de ani, şi Marinela Gaţu, 23 de ani, nu locuiesc în cartier, dar fac cumpărăturile la măcelăria "Picollini". Astfel, ele nu ratează ocazia de a mânca o friptură şi de a dansa o horă în aer liber.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite