Torino: Canalele orașului au mai făcut o victimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă de muncitori formată din doi români și doi italieni a fost surprinsă de prăbușirea unuia dintre pereții canalului în care lucrau.

Canalele de deversare ale orașului Torino au făcut astăzi încă o victimă. De această dată, ucis de surparea unuia dintre pereții canalului a fost un muncitor italian, Vincenzo Romano, 49 de ani. Acesta, împreună cu un alt coleg român muncea la o adâncime de circa 5 metri, pentru a consolida o arie secundară a rețelei de canale. Pe neașteptate terenul a cedat iar armătura metalică a tras către adâncuri cei doi muncitori. Câteva tone de pământ l-au îngropat pe Vincenzo Romano iar colegul său român, mai norocos, a suferit contuzii și pe suprafața întregului corp și leziuni la nivelul cutiei toracice. Românul a putut fi salvat iar în prezent se găsește sub supravegherea medicilor la spitalul CTO din Torino.

Primarul orașului Torino, Sergio Chiamparino, a transmis condoleanțe familiei atât din partea sa cât și a orașului, specificând: ”în ciuda tuturor apelurilor și îndemnurilor de a respecta măsurile de securitate la locul de muncă, astăzi încă se mai moare pe șantiere. Aceasta este în realitate adevărata problemă națională.”

Incidentul nu este unic, în urmă cu 3 ani un român murind în circumstanțe aproape identice, tot în canalele orașului. Numele său era Bogdan Mihalcea și avea 24 de ani. Spre deosebire de Vincenzo care a fost extras de sub pământ după două ore de săpături, corpul lui Bogdan a fost recuperat abia după câteva zile.

Despre românul mort în canalele orașului puteți citi dând click aici.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite