Tinerii italieni, în vizită la "fraţii" lor români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Delegaţii ale autorităţilor de tineret română şi italiană se vor reuni mâine, la Bucureşti, pentru a semna un nou program bilateral, prin care se doreşte întărirea legăturilor între

Delegaţii ale autorităţilor de tineret română şi italiană se vor reuni mâine, la Bucureşti, pentru a semna un nou program bilateral, prin care se doreşte întărirea legăturilor între cele două părţi, precizează Agerpres.

Între autorităţile de tineret ale celor două ţări există colaborări începând din 1990. Din 2005, relaţiile nu au mai fost menţinute la acelaşi nivel, din considerente umane şi financiare, colaborările între ONG-uri din Italia şi România fiind în număr redus. În ultimii trei ani au fost întreprinse doar câteva dintre acţiunile prevăzute în vechiul program bilateral.

Prin întâlnirea de joi, autorităţile de tineret doresc reluarea legăturilor: "Cei din Italia au trimis mai multe propuneri cu privire la imigraţia românilor, integrarea tinerilor români în societatea italiană, schimburi de experienţă între tinerii români şi italieni, reprezentanţi ai ONG-urilor.

Şi Autoritatea Naţională de Tineret (ANT) România are câteva propuneri care vizează interacţiunea şi colaborarea instituţiilor de tineret dintre cele două ţări, dorindu-se o mai bună cunoaştere a legislaţiei italiene şi române, programe sportive şi culturale", spun reprezentanţi ai ANT.

Prin noul program bilateral se doreşte sprijinirea tinerilor care trăiesc şi studiază acolo. Una dintre propunerile ANT se referă la organizarea de cursuri de limba italiană pentru aceştia, ceea ce le-ar facilita integrarea în societatea italiană. Reuniunea subcomisiei mixte România-Italia pentru negocierea şi semnarea programului bilateral are loc în perioada 10-12 septembrie, la Bucureşti.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite