Ţiganii din taberele din Milano, subiect de dezbatere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gian Valerio Lombardi, prefectul oraşului Milano, a analizat în cadrul unei mese rotunde principalele probleme cu care se confruntă romii. Vineri, 19 decembrie, Lombardi i-a primit pe

Gian Valerio Lombardi, prefectul oraşului Milano, a analizat în cadrul unei mese rotunde principalele probleme cu care se confruntă romii.

Vineri, 19 decembrie, Lombardi i-a primit pe reprezentanţii sindicatului CGIL şi pe cei ai asociaţiilor umanitare “Casa della Carità” şi “Caritas” (instituţii care se ocupă de taberele de ţigani din Milano).

S-a ajuns la concluzia că recensământul din taberele de ţigani a dus la crearea unei bariere. Romii aflaţi în statisticile autorităţilor vor fi în continuare asistaţi de ONG-uri, iar cei neînregistraţi nu vor mai fi ajutaţi de stat.

“Dialogul cu prefectul a vizat trei realităţi problematice cu care se confruntă comunităţile de ţigani din oraşul Milano: locuinţa, şcoala şi munca.”, a declarat pentru “Adevărul”, Corrado Mandreoli, responsabilul cu Politici Sociale al CGIL.

Asociaţiile de voluntari şi sindicatul vor fi primiţi din nou de prefectul oraşului Milano, pe 9 ianuarie 2009. Atunci ei vor primi răspunsuri la două chestiuni urgente pe care le-au propus ieri: găsirea de adăposturi pentru familiile de ţigani care trăiesc în condiţii inumane şi mutarea celor care trăiesc în barăci, în case.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite