Ţiganii din România îi consideră rasişti pe voluntarii italieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultima perioadă  reprezentanţii ONG-urilor italiene care îi ajută pe rromii săraci din România au remarcat schimbarea percepţiei asupra lor a persoanelor pe care le asistă social. Peninsularii sunt rasişti şi xenofobi în viziunea rromilor.

Nemulţumirile italienilor implicaţi în acţiuni caritabile în România au fost preluate de agenţia de presă AGI. Aceştia au declarat agenţiei că ţiganii sunt prost informaţi. Ei fac, de asemenea, confuzie între reprezentanţii guvernului italian şi voluntarii ONG-urilor.

Alessandro Mazzini lucrează de patru ani pentru asociaţia “Ibo” din Ferrara, iar momentan se ocupă cu un proiect care are în vedere integrarea socială a copiilor rromilor săraci din judeţul Vrancea.

“Noi lucrăm într-o zonă cu o puternică emigraţie, în care comunitatea rromă trăieşte în mare parte datorită ajutoarelor primite de la acei membri ai familiilor care sunt în Italia. Acum le este frică deoarece aceştia vor fi expulzaţi de guvernul italian doar pentru că sunt rromi.”, a mai spus Mazzini.

“La început italienilor li se mulţumea pentru cum i-au primit pe rromii din Italia, iar acum sunt priviţi cu teamă”, a explicat şi Giuseppe Cristino, care lucrează pentru ONG-ul “Comi” din Roma şi care colaborează cu asociaţia ”Rrom Pentru Rrom”, din România.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite