Ţiganii din trupa Madonnei au încins publicul de la Roma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Madonna a susţinut un concert la Roma, în cadrul turneului mondial "Sticky and Sweet". Cei peste 60.000 de fani adunaţi pe Stadio Olimpico, sâmbătă 6 septembrie, au admirat-o pe regina

Madonna a susţinut un concert la Roma, în cadrul turneului mondial "Sticky and Sweet". Cei peste 60.000 de fani adunaţi pe Stadio Olimpico, sâmbătă 6 septembrie, au admirat-o pe regina muzicii pop într-un show incendiar.

Madonna şi-a promovat piesele noului album "Hard Candy", într-un concert susţinut sâmbătă seară la Roma. Show-ul divei a fost conceput ca o călătorie în lumea muzicii pop, dance, hip-hop, hard rock, dar şi a muzicii ţigăneşti.

În cele două ore de spectacol, cei peste 60.000 de fani au fost delectaţi cu hituri precum "Borderline", "Vogue", "Like a prayer", "Evita", "Hung up", "Give it to me". După aproape trei decenii de carieră, Madonna pare că a câştigat pariul cu timpul, căci arăta impresionant şi a cântat timp de două ore impecabil, în pofida coregrafiei epuizante.

Segmentul "Gypsy" al concertului a fost unul dintre cele mai apreciate de public. Alături de Madonna au urcat pe scenă trei ţigani români, după cum a anunţat diva pe site-ul său oficial, care au cântat la instrumente acustice: o vioară şi două chitare.

Artista şi-a demonstrat pasiunea pentru muzica şi dansul ţigănesc în cele trei piese pe care le-a cântat împreună cu instrumentiştii români: "Doli Doli", "Evita"şi "La Isla Bonita", reorchestrată pe ritmuri folclorice româneşti. Regina muzicii pop s-a dezlănţuit pe acordurile muzicii ţigăneşti, încurajând publicul să se distreze: "Haide!", "Hopa!". Atmosfera plină de pasiune şi culoare, specifică petrecerilor tradiţionale gypsy, a fost recreată şi graţie costumelor şi coregrafiei celor 16 dansatori.

Cei trei instrumentişti ţigani au fost incluşi pe lista colaboratorilor Madonnei în cadrul acestui turneu ca urmare a faptului că, în ultimii ani, aceasta a devenit o ascultatoare împătimită a muzicii gypsy. Noua pasiune a cântăreţei nu se reflectă numai în activitatea sa artistică. Anul trecut Madonna a angajat o trupă de ţigani să cânte la petrecerea organizată cu ocazia zilei ei de naştere.

Apariţia ei pe scenă alături de membrii trupei Gogol Bordello la evenimentul muzical al anului 2007, Live Earth, a determinat presa muzicală să catalogheze colaborarea artistei cu ţiganii ca fiind o strategie a reinventării sale. Varianta în stil gypsy a piesei "La Isla Bonita" a readus în preferinţele publicului hitul anilor "80.

Maestra controverselor nu s-a dezis nici cu ocazia concertului de la Roma. Madonna a dedicat Papei în mod ironic piesa "Like a virgin", spunând: "Ştiu că Papa mă iubeşte, pentru că şi eu sunt copilul lui Dumnezeu". Nu au lipsit nici mesajele cu substrat politic şi social.

Într-unul din videoclipurile derulate, McCain, candidatul republican la preşedenţia Statelor Unite, a fost comparat cu dictatorul nazist Hitler. Pe de altă parte însă, candidatul de culoare Barack Obama a fost inclus într-un montaj alături de Al Gore, Mahatma Ghandi, John Lennon sau Maica Tereza.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite