"Ţigani de c...", în librăriile din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost lansată recent în librăriile italiene cartea "Zingari di merda" ("Ţigani de c...") scrisă de către Antonio Moresco. Cartea povesteşte călătoria în România a doi italieni şi a

A fost lansată recent în librăriile italiene cartea "Zingari di merda" ("Ţigani de c...") scrisă de către Antonio Moresco. Cartea povesteşte călătoria în România a doi italieni şi a unui ţigan român, expulzat dintr-o tabără dărâmată de lângă Pavia (la 35 de km sud de Milano).

Cei trei, unul fiind chiar autorul cărţii, au pornit către România la bordul unui vechi BMW, pentru a vedea "de unde pleacă disperarea şi care sunt originile acestei răni". Ei l-au însoţit pe rrom până în apropiere de Slatina, unde autorul susţine că ţiganii trăiesc în găuri în pământ şi fac planton de noapte pentru a-şi păzi copiii de şobolani mari de un metru.

Întrebat cum justifică titlul acestei cărţi, autorul a spus că stând printre ei o perioadă a constatat că ţiganii, referindu-se la ei, folosesc acest apelativ. "Titlul reprezintă forţa popoarelor persecutate de secole, care reuşesc să răstoarne sensul epitetelor ofensive", spune Moresco.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite