Povestea unui român "statuie umană" în presa italiană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

¨La Repubblica¨ a publicat un articol despre unul dintre românii din Italia care îşi câştigă existenţa ca şi ¨statuie umană¨. Numele acestuia este Tibi şi zilnic se îmbracă în costumele create de el însuşi şi străbate străzile din Milano unde îşi face numărul: Tibi stă nemişcat, fiind o statuie umană.

El a povestit că a venit în Italia în urmă cu 10 ani, la vârsta de 16 ani şi că mai întâi a fost zidar. ¨Am lucrat timp de trei luni ca zidar însă şeful meu nu mă plătea. Am decis să las totul baltă şi să mă dedic în totalitate acestei meserii¨ a declarat Tibi.

El spune că a fost primul român care a făcut acest lucru în Peninsulă. El susţine că are o diplomă profesională ca şi artist de stradă.

¨Primul costum pe care l-am avut a fost acela de Dante, care a fost şi primul costum pe care mi l-au furat. Acum nu se mai câştigă atât de bine ca înainte din cauză că sunt mulţi care fac meseria asta¨ a spus Tibi, potrivit ¨La Repubblica¨. El a declarat că şi-ar dori să se întoarcă în Romania însă că prietenei sale, care este italiancă, îi este frică.

Vezi faţa adevărată a lui Tibi, pe adevarul.it

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite