"The Independent" vede Italia o naţiune necivilizată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională se arată tot mai indignată în ceea ce priveşte politica Italiei faţă de imigranţi. După analiza făcută de cunoscutul cotidian "New York Times" şi cotidianul

Presa internaţională se arată tot mai indignată în ceea ce priveşte politica Italiei faţă de imigranţi. După analiza făcută de cunoscutul cotidian "New York Times" şi cotidianul britanic "The Independent" pune la colţ politicienii italieni care încurajează xenofobia.

Editorialul cu titlul "Comportament necivilizat", publicat vineri, 27 iunie, acuză Italia de încălcarea drepturilor omului în urma ecourilor sociale pe care le-au avut evenimentele ca "Mailat" sau incendierea taberei de ţigani de la Napoli.

Cotidianul britanic vorbeşte despre partidul majoritar din Parlamentul italian, Liga Nord, ca despre o formaţiune "celebră pentru xenofobie", motiv pentru care a primit cele mai multe voturi la alegerile din mai, 2008. Discursurile preşedintelui partidului, Umberto Bossi, încurajează "un acces de furie împotriva străinilor", titrează "The Independent".

De la luarea amprentelior ţiganilor şi până la expulzarea clandestinilor care lucrează în casele italienilor, aceste măsuri oficiale aduc un prejudiciu de imagine Italiei "care nu poate fi considerată o naţiune civilizată în aceste condiţii", comentează publicaţia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite