Termoli: Românii sunt cei mai săraci între străinii din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raportul “Caritas” pe 2008 privind sărăcia din Italia arată că tot mai multe persoane încep să aibă dificultăţi materiale. Raportul a fost prezentat pe 21 martie, la Termoli şi potrivit datelor “Caritas” românii sunt pe primul loc în rândul străinilor săraci din Peninsulă.

Analiza întreprinsă de “Caritas” arată că sărăcia afectează atât familiile, cât şi persoanele singure, pe cei bătrâni, dar şi pe cei tineri, pe străini, dar şi pe italieni. Dificultăţile materiale se resimt în toate regiunile Peninsulei.

Sociologul Walter Nanni a prezentat raportul şi  a făcut publice datele referitoare la sărăcia din Italia. În Peninsulă sunt 2,6 milioane de săraci, iar 65% dintre familiile sărace trăiesc în partea sudică a ţării. În Regiunea Molise (în care se află localitatea Termoli) 13% dintre familii sunt considerate sărace.

În anul 2008,  mai mult de jumătate dintre persoanele care au cerut ajutor  “Caritasului” italian au fost de origine străină (58%). Cei mai mulţi dintre străinii săraci care au apelat la serviciile “Caritas” (peste 50%) sunt de naţionalitate română.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite