Terase cu manele pentru români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mulţi patroni italieni de baruri în aer liber au schimbat muzica pentru a-i atrage pe clienţii români Parcul Valentino, aflat în centrul oraşului Torino, situat de-a lungul râului Pad,

Mulţi patroni italieni de baruri în aer liber au schimbat muzica pentru a-i atrage pe clienţii români

Parcul Valentino, aflat în centrul oraşului Torino, situat de-a lungul râului Pad, este preferat de mulţi locuitori pentru a-şi petrece timpul liber într-o oază de verde.

Trei din cele şase chioşcuri amenajate în parc, unde îţi poţi stinge setea sau poţi mânca ceva, îşi "delectează" clientela cu manele. Şi nu degeaba la terasele unde sunt manele sunt mai multe mese, iar majoritatea clienţilor sunt români.

Dragoste de la primul acord

"Acum şase ani de zile, unul dintre clienţii noştri ne-a dat un CD cu muzică românească să îl asculte la noi, la terasă. Cum majoritatea clienţilor de la mese erau români, am observat că toţi erau entuziasmaţi de această alegere. De atunci, în fiecare duminică muzica de la terasa noastră este exclusiv românească", spune Sem Ghozzi, unul din patronii teresei.

Prietenă cu proprietarii, Elena Dragomir, 51 de ani, vine duminica la terasă pentru a da o mână de ajutor la servit.

"În ceea ce priveşte CD-urile cu muzică nu ne facem probleme, avem clienţi vechi care ne aduc ultimele albume", spune Elena.

"Noi nu punem această muzică doar pentru clienţi, chiar şi nouă ne place", completează Sem.La o altă terasă, deşi patronii sunt italieni, românul Vasile Petrovai, 28 de ani, din Vişeu de Jos, este cel care conduce afacerea. Lucrează de opt ani la această terasă, iar patronii i-au dat mână liberă. La chioşcul lui Vasile găseşti bere, suc, seminţe, pufuleţi, toate produse în România.

"Terasa din parcul Valentino este unul dintre primele puncte de întâlnire ale românilor pe vremea când erau foarte puţini la număr. Eu am fost primul care am început să pun manele la terasă, iar ceilalţi m-au copiat", spune Vasile, mândru.

Se mai lasă cu scandal

Deşi cei doi patroni susţin că la terasele lor nu se iscă niciun scandal între românii mai mult sau mai puţin chercheliţi, clienţii susţin contrariul. Şuşotesc că au asistat la numeroase scandaluri, iar în urma unei încăierări un român a intrat în comă.

Recent, a fost adoptată o ordonanţă a consiliului local care interzice comercializarea băuturilor în recipiente din sticlă.

Noi nu punem această muzică doar pentru clienţi, chiar şi nouă ne place
Sem Ghozzi,
patron de terasă în Torino

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite