La Teramo explodează furia localnicilor pe ţiganii italieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce în mai puţin de patru luni doi italieni au fost omorâţi din bătaie de ţigani, italienii s-au adunat şi au încercat să-i linşeze ţiganii din zonă.

Astăzi a avut loc la Albo Adriatica (Teramo, 200 kilometri est de Roma) o demonstraţie de solitaritate pentru Emanuele Fadani (37 de ani) care şi-a pierdut viaţa azi-noapte după ce a fost băutut de trei ţigani italieni. Doi dintre aceştia au fost arestaţi astăzi iar un al treilea este dat în urmărire.

Nu departe de Albo Adriatica, la Martinsicuro (6 kilometri distanţă), pe 3 august un alt italian a fost omorât din bătaie de doi ţigani minori. Unul dintre cei trei acuzaţi de uciderea lui Fadani este chiar unchiul unuia dintre cei doi minori.

Tensiunea se simţea în zonă încă de dimineaţă când un necunoscut a agăţat de gardul carabinierilor două bucăţi de pânză pe care era scris cu spray-ul „Ora basta!” (Ajunge!) şi „Il prossimo potresti essere tu” (Următorul poţi fi tu).

Localnicii au organizat astăzi o manifestaţie de solitaritate care însă s-a terminat cu un „raid de pedepsire” a ţiganilor. Un grup de aproximativ 200 de perosane s-a deplasat în tabăra unde locuiesc rudele celor arestaţi unde au răsturant o maşină şi au aruncat cu pietre în locuinţele ţiganilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite