Tema imigraţiei în Italia tensionează relaţiile din coaliţia la putere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Strategia de a folosi imigraţia doar ca retorică aducătoare de voturi îşi arată colţii. La o recentă întâlnire a coaliţiei la putere din Regiunea Friuli Venezia-Giulia, reprezentaţii

Strategia de a folosi imigraţia doar ca retorică aducătoare de voturi îşi arată colţii. La o recentă întâlnire a coaliţiei la putere din Regiunea Friuli Venezia-Giulia, reprezentaţii Ligii Nordului au părăsit sala de şedinţă în semn de protest că nu a fost numit un consilier pe probleme de imigraţie din rândul partidului. Întâlnirea a fost una la nivel regional, convocată pentru a stabili planul de acţiune pentru viitorul apropiat.

Gestul reprezentaţilor Ligii, a fost ironizat de partenerii de coaliţie în două rânduri. Renzo Tondo, preşedintele Consiliului Regional din Friuli Venezia-Giulia i-a întrebat retoric pe ziarişti: "Liga nu era? Nu mi-am dat seama". Roberto Antonione, senator al PDL, a "justificat" absenţa Ligii într-un mod original: "În medicină se numesc boli exantematice şi se manifestă în copilărie sub formă de febră. De aia au lipsit".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite