"Taraf" a cântat pe scenele teatrelor milaneze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scena teatrului "Ventaglio Smeraldo" din Milano a găzduit ieri un spectacol de muzică ţigănescă din România. În prima parte a programului au intrat în scenă Napoleon şi soţia sa,

Scena teatrului "Ventaglio Smeraldo" din Milano a găzduit ieri un spectacol de muzică ţigănescă din România. În prima parte a programului au intrat în scenă Napoleon şi soţia sa, Nadia. Cei doi sunt descendenţi ai unei familii de ursari.

Programul prezentat de cei soţii originari din Muntenia a constat în cântece şi dansuri interpretate cu deosebită măiestrie cu ajutorul vocilor, lingurilor, tobelor, călcâiului gol al bărbatului, pietrelor. Nadia şi Napoleon sunt cunoscuţi pe scene bucureştene, dar şi pe scene din Franţa, Belgia, Elveţia, Luxemburg.

În a doua parte a concertului a urcat pe scenă formaţia "Taraf", tot din Bucureşti. Lăutarii au interpretat melodii balcanic-orientale sau folclor românesc. La spectacolul de ieri seră, de la Teatrul Ventaglio Smeraldo din Milano au fost prezenţi circa 2.000 de spectatori.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite