Sute de copii au primit daruri de la biserici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În bisericile româneşti s-au împărţit cadouri micuţilor
În bisericile româneşti s-au împărţit cadouri micuţilor

În majoritatea parohiilor care ţin de Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, Sărbătorile de iarnă au fost întâmpinate cu poezii şi colinde de către sutele de copii care au primit daruri.

În faţa părinţilor şi a credincioşilor din biserică, micuţii au rostit poezii, au cântat colinde sau au spus rugăciuni. Preoţii au organizat mese, în cadrul parohiilor, la care au fost invitaţi credincioşii nevoiaşi.

În parohia ortodoxă din Milano, mai mult de 50 de copii au primit cadouri. „Este deja o tradiţie în parohia noastră ca Moş Crăciun să sosească la 25 decembrie", a spus preotul Traian Valdman, vicar eparhial. Micuţii l-au primit pe Moş Crăciun cu cântece în limba română şi în italiană.

Grupurile de colindători din perioada Sărbătorilor, venite să cânte la biserica din Milano, au primit nuci şi covrigi, aşa cum este tradiţia.

Din parohia Piacenza a sosit la Milano, de Sfântul Ştefan, un grup de copii care au venit să colinde în costume tradiţionale româneşti. Şi la Monza a fost o atmosferă de sărbătoare în prima zi a Crăciunului.

Pompiliu Nacu, preotul parohiei, a continuat şi în acest an tradiţia cadourilor oferite celor mici care, la finalul Sfintei Liturghii, l-au primit pe Moş Crăciun cu sacul de daruri. Credincioşii l-au colindat şi pe Episcopul Siluan la sediul Episcopiei de la Roma, unde au fost întâmpinaţi cu dulciuri şi fructe. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite