Sute de români din Torino stau la rând pentru paşapoarte biometrice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate nu mai primesc cereri pentru eliberarea vechilor paşapoarte. La Consulatul General al României din Torino se poate solicita eliberarea noului tip de documente electronice din ziua de 1 februarie.

Noutatea constă în introducerea unui cip care include datele personale ale deţinătorului. Paşaportul biometric are 50 de elemente de siguranţă, cu 18 mai mult decât aveau documentele folosite până acum.

Mai mult de 400 de români au făcut deja cerere la Consulatul din Torino pentru noul tip de paşaport, iar 250 de conaţionali au obţinut titluri de călătorie.

„Pentru ca fotografia să fie acceptată de programul informatic trebuie să respecte anumite criterii, extrem de stricte”. Poziţia capului, direcţia privirii şi încadrarea perfectă a persoanei fotografiate sunt elementele de care depind reuşita imaginii. În cazul în care trebuie să fotografiem copii, criteriile sunt extrem de greu de respectat”, a explicat consulul Aristide Sofrone, cel care se ocupă de noua procedură a cererilor pentru paşapoartele biometrice.

Află în Adevărul.it care este taxa pentru eliberarea noilor poaşapoarte.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite