Sumele peste 10.000 de euro, declarate în vama italiană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la 1 ianuarie 2009, românii care ies sau intră în Italia cu sume mai mari de 10.000 de euro sunt obligaţi să le declare la vamă, altfel banii vor fi confiscaţi. Declaraţiile se pot face

De la 1 ianuarie 2009, românii care ies sau intră în Italia cu sume mai mari de 10.000 de euro sunt obligaţi să le declare la vamă, altfel banii vor fi confiscaţi.

Declaraţiile se pot face on line, înainte de efectuarea călătoriei prin completarea unui formular ce poate fi descărcat de pe site-ul Agenţiei Vămilor.

Noile prevederi au fost adoptate la recomandarea Comisiei Europene. Astfel va fi controlat mai uşor schimbul de bani lichizi între ţările europene. Declaraţiile se pot completa şi la trecerea frontierei.

Aceeaşi declaraţie se va completa şi în cazul transferurilor de bani ce depăşesc aceeaşi sumă. Formularele se vor depune la ghişeele Poştei Italiene, sub forma unei scrisori recomandate. Prevederile se aplică numai în cazul banilor lichizi, nu şi transferurilor bancare sau cecurilor.

Nedepunerea declaraţiilor duce la confiscarea banilor, iar posesorul va primi o amendă administrativă, 40% din suma confiscată.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite