Studenţii italieni învaţă să lupte împotriva rasismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai vechi universităţi din Italia, "La Sapienza", din Roma a găzduit marţi conferinţa "Mii de voci împotriva rasismului care ne face nesiguri". Conferinţa a fost susţinută

Una dintre cele mai vechi universităţi din Italia, "La Sapienza", din Roma a găzduit marţi conferinţa "Mii de voci împotriva rasismului care ne face nesiguri". Conferinţa a fost susţinută de reprezentanţi ai 20 de asociaţii de talie internaţională care luptă pentru drepturile omului.

Printre ele s-au numărat Amnesty International, Federaţia Rromilor, Medicii Împotriva Torturii şi unul dintre sindicatele de muncitori din Roma (CGIL).

Dezbaterea a fost deschisă de prorectorul universităţii, Piero Marietti, care a adus în discuţie imaginea comunităţii româneşti creată în ultima perioadă. "Suntem o instituţie care formează şi opinii, nu ne putem permite să rămânem indiferenţi la manipularea politică.

În acest joc periculos, nu doar comunitatea românilor are de suferit, ci întreaga societate italiană. Tinerii noştri nu trebuie să se teamă de străini", a declarat profesorul Marietti.

Discursurile au continuat cu intervenţii din partea sociologilor, antropologilor şi asistenţilor sociali care intră în contact direct cu cazurile de discriminare socială. "În fiecare an, la universitatea noastră de înscriu mulţi studenţi străini. Este de datoria noastră să le asigurăm un climat de pace, în care să poată învăţa fără să se simtă în inferioritate", a adăugat profesorul Bruno Mazzara.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite