Stau la cozi pentru a trimite pachete acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei care au trimis pachete acasă au aşteptat mai mult de o oră la rând
Cei care au trimis pachete acasă au aşteptat mai mult de o oră la rând

De Sărbători, românii expediază rudelor din ţară aproape orice: alimente, televizoare de ultimă generaţie, cosmetice şi chiar cuie pentru repararea gardurilor. Chiar dacă până la Crăciun mai sunt încă două săptămâni, compatrioţii de la Roma au început deja să trimită pachetele cu daruri de Sărbători pentru cei dragi din ţară.

Trotuarul din faţa sediului unei firme de transport, situată lângă gara Tiburtina din Roma, devenise neîncăpător la sfârşitul săptămânii trecute.

Aproape 50 de persoane aşteptau la rând să trimită pachete pentru cei dragi. La picioarele fiecărei persoane erau unul sau două pachete sigiliate grijuliu cu multe rânduri de bandă adezivă şi inscripţionate cu adrese scrise cu litere de o şchioapă.

Preţuri mai bune

„Ulei de măsline, cafea, cozonac italienesc, bomboane, jucării pentru fiul meu de cinci ani şi două sticle de vin pentru părinţii mei", spune că a pus în pachet Ioan Gheaţă, 42 ani. Pachetul va fi expediat spre familia lui din Craiova. Ioan stă la coadă de peste o oră, însă nu îl deranjează.

„În această perioadă, toţi vrem să trimitem ceva acasă celor dragi", spune românul. Bărbatul se află în Peninsulă de patru ani şi, de doi ani, după ce a încercat mai multe meserii, a ajuns şofer la o firmă de transport italian. Ioan stă la coadă de peste o oră, însă nu îl deranjează. „Eu am aici un DVD recorder şi un televizor cu plasmă. Le-am luat la ofertă la un preţ mult mai bun decât în România. Am făcut un calcul, după ce m-am interesat şi de preţurile de acolo. Costă cu 120 de euro mai puţin decât acasă. În afară de asta, părinţii mei nu ar da banii pe ele, aşa că prefer să le fac eu o surpriză", spune Doru Pascu, 39 ani, din Sibiu.

Elisabeta Băulean, 52 de ani, spune că trimite şi câte patru pachete pe lună pentru cei doi copii ai ei de acasă, din Râmnicu Vâlcea, deoarece aceştia se bucură de tot ce primesc: ciocolată, pulovere, pijamale, cosmetice, paste şi ulei. Femeia avea de trimis un pachet de 20 de kilograme pentru cei dragi pentru care va achita mai mult de 20 de euro.

Vasile Şerban, 44 ani, aşteaptă de peste o oră să trimită la Piatra Neamţ două pachete de aproximativ 37 de kilograme. „Am pus de toate. Până şi făină, vin, becuri, cuie pentru tatăl meu care acum repară gardul grădinii, cratiţe pentru mama, trabuc pentru fratele meu, dulciuri şi jucării pentru copii. M-am gândit puţin la fiecare. Acestea le-am scos la jumătate de preţ faţă de acasă. Ai mei se bucură, deoarece astfel ştiu că m-am gândit la ei", mărturiseşte Vasile.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite