Spot italian antiprostituţie pentru televiziunile din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Romei a realizat un spot antiprostituţie, care va fi difuzat în ţara noastră şi în Republica Moldova. Această iniţiativă este menită să combată fenomenul în creştere al

Primăria Romei a realizat un spot antiprostituţie, care va fi difuzat în ţara noastră şi în Republica Moldova. Această iniţiativă este menită să combată fenomenul în creştere al traficului de carne vie din Italia.

Gianni Alemanno, primarul Romei, a aprobat acest proiect propus de Sveva Belviso, funcţionară a instituţiei, responsabilă în cadrul departamentului de Politici sociale.

Obiectivul spotului este de a sensibiliza şi avertiza opinia publică în legatură cu soarta tinerelor românce şi moldovence care sunt obligate să se prostitueze. Celor care doresc să munceasca în Italia le sunt prezentate pericolele la care se expun în cazul în care nu au un loc de muncă garantat sau o persoană de încredere în Peninsulă.

Mesajul videoclipului este direct: "Eşti liberă să vii în ţara noastră, dar numai dacă ai un loc de muncă sigur. Altfel sfârşeşti prin a face trotuarul, fiind victima unor persoane fără scrupule care te vor exploata."

Protagonistele spotului vor fi chiar foste prostituate, victime ale traficului de carne vie, care vor povesti cum au depăşit experienţele lor dureroase şi au revenit la o viaţă normală.

Un alt mesaj important al videoclipului antiprostituţie este cel cu privire la programele de reintegrare socială şi asistenţă imediată de care pot beneficia fetele care au fost silite să-şi vândă trupul. Belviso, iniţiatoarea spotului, a precizat că proiectul "Roxanne" vine în întâmpinarea acestor tinere, oferindu-le protecţie, asistenţă şi consultanţă şi ajutându-le să înceapă o nouă viaţă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite