Soţia suspectului în cazul atentatului cu bombă din Italia soldat cu un copil mort este româncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Explozia de sâmbătă din faţa şcolii Francesca Morvillo Falcone a şocat Italia prin cruzime şi prin faptul că nu are niciun precendent în Italia. Niciun atentat nu a mai vizat elevi. Autorităţile susţin că au un suspect.

După mai multe ştiri contradictorii şi dezminţiri legate de reţinerea sau nu a suspectului, iese la iveală identitatea personajului din înregistrarea camerei video din zona şcolii. Este vorba de un italian, depanator TV, căsătorit cu o româncă, informează Rai News 24.

Potrivit prefectului Dinapoli, personajul din imaginile video (foto) ar fi primul suspect în cazul exploziei de la Brindisi.

Astăzi, au apărut mai multe ştiri despre reţinerea persoanei din înregistrări, infirmate ulterior de către autorităţi. Se pare că suspectul are un handicap la mână şi acesta este motivul pentru care o ţine în poziţia care i-a determinat pe anchetatori să creadă că detona bomba.

O elevă în vârstă de 16 ani a murit pe loc. Şase colegi au fost răniţi în deflagraţia produsă sâmbătă dimineaţă.

Deflagraţia ar fi trebuit să aibă loc la ora 07.55 potrivit ceasului aflat pe detonatorul recuperat de forţele de ordine. Cu toate acestea explozia a avut loc cu 10 minute mai devreme, probabil din cauza unei reglări defectuoase a orei. Dacă explozia ar fi avut loc la ora la care detonatorul a fost găsit blocat, numărul victimelor ar fi putut fi mai mare întrucât intrarea ar fi fost mult mai aglomerată. Cele trei butelii GPL din care a fost construită bomba au fost amplasate într-un container pentru recuperarea hârtiei, mutat din mijlocul pieţei la intrarea în şcoală.

Potrivit primelor date ale anchetei există un suspect trădat de o cameră video.  Informaţia a fost furnizată într-o conferinţă de presă în cursul zilei de astăzi, de către procurorul oraşului Brindisi, Marco Dinapoli.  Primele ipoteze confirmă că persoana suspectată a asistat la explozie, ba mai mult, a avut la dispoziţie o telecomandă cu care a ales momentul exploziei. Surse ale ziariştilor de la TG5 au precizat că ar fi vorba de un bărbat cu vârsta cuprinsă între 50 şi 60 de ani.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite