Soluţii pentru repatrierea minorilor români neînsoţiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reducerea timpilor de repatriere a minorilor români neînsoţiţi pe teritoriul Italiei, dar şi îmbunătăţirea schimbului de informaţii despre fiecare caz, în parte, au fost două dintre temele

Reducerea timpilor de repatriere a minorilor români neînsoţiţi pe teritoriul Italiei, dar şi îmbunătăţirea schimbului de informaţii despre fiecare caz, în parte, au fost două dintre temele întâlnirii de lucru a Comisiei Mixte de Experţi români şi italieni desfăşurată, luni, la Roma.

Găzduită de Ministerul de Interne italian, întrunirea a urmărit realizarea unui plan operativ care să faciliteze aplicarea Acordului privind cooperarea în domeniul protecţiei minorilor români aflaţi neînsoţiţi sau în dificultate teritoriul italian semnat de cele două guverne şi care a intrat în vigoare la data de 12 octombrie 2008.

La întâlnire au participat reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului, Ministerului  Internelor şi Reformei Administrative din România alături de reprezentanţi ai Ambasadei României la Roma -  Secţia Consulară. Italia a fost reprezentată de  Ministerul de Interne, Ministerul Justiţiei şi Asociaţia Naţională a Municipalităţilor Italiene (A.N.C.I).
 
Potrivit comunicatului Ambasadei României la Roma,  Comisia Mixtă de Experţi va avea următoarea întâlnire la începutul anului 2009, la Bucureşti, la invitaţia părţii române.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite