Site-uri, bloguri, filme pe Internet- noile tendinţe în campania pentru diasporă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eu cu cine votez? Aveţi timp să vă hotărâţi până pe 30 noiembrie. Atunci, românii din diasporă îşi vor putea alege parlamentarii care îi vor reprezenta în următorii patru ani.

Eu cu cine votez? Aveţi timp să vă hotărâţi până pe 30 noiembrie. Atunci, românii din diasporă îşi vor putea alege parlamentarii care îi vor reprezenta în următorii patru ani.

Românii din Spania şi Italia îi vor vota pe candidaţii la colegiul Europa de Vest pentru Camera Deputaţilor şi pe candidaţii la colegiul Europa- Asia pentru Senat.

Dacă vreţi informaţii despre candidaţi, un bun mijloc ar fi Internetul. Ultimele tehnologii sunt folosite în funcţie de pregătirea, timpul şi banii pe care candidaţii îi au. Pe alţii, campania pe Internet nu îi interesează sau îi depăşeşte. Despre ei site-urile şi blogurile nu spun nimic.

Pesediştii, mari internauţi

Candidaţii social-democraţi se împacă bine cu noile tehnologii. Candidatul pentru Camera Deputaţilor, Marian Popescu, se prezintă pe site-ul filialei din care face parte: www.psdbarcelona.es. Culoarea dominanta site-ului: roşul, sloganul: “Un emigrant pentru emigranţi”.

Popescu are însă şi blog: „Mi se pare normal ca la mine în ogradă să nu comande vecinul. Cred că este momentul ca noi toţi din diasporă să putem fi reprezentaţi de către persoane din comunitatea noastră şi nu de către cei impuşi de la Bucureşti.

Este absolut normal ca persoana care candidează, să cunoască problemele reale ale comunităţii şi nu din mass-media”, îşi justifică Popescu decizia de candida. Imaginea care apare la deschiderea blogului este cea a Parlamentului României.

Pe site-ul Youtube există un filmuleţ montat din afişe de campanie, în care  Popescu îndeamnă la votarea “Alianţei PSD+PC”.
Candidatul PSD pentru Senat, Dan Marian Mocanu, are site-ul www.mocanu.it .

“Bun găsit, sunt Marian Mocanu. Aici poti citi informaţiile despre mine, despre proiectele cu diaspora şi programul meu politic” este mesajul de întâmpinare. Sub el se află o poză cu candidatul social-democrat într-o grădină cu palmieri. În josul paginii se găsesc pozele liderilor PSD, singuri sau împreună cu Mocanu.

La secţiunea “Profilul meu”, se află un “dialog inedit cu Marian Mocanu”, care explică ce legătura există între ocupaţiile sale de până acum- vice campion naţional de volei, licenţiat în ştiinţe motorii la Constanţa, profesor de educaţie fizică în Italia, cetăţean italian, preşedinte al Ligii Românilor din Italia- şi candidatura la postul de senator.

Printre comentarii politice, Marian Mocanu prezintă, cu poză, “povestea lui Cookie”, “un maidanez originar din România”, găsit într-un tomberon. Pe Youtube, poate fi ascultat Mocanu cu discursul de la lansarea candidaturii, alături de Mircea Geoană şi Titus Corlăţean.

Democrat-liberalii scriu pe blog

Democratul William Brînză are site de campanie propriu-zis: http://www.williampdleuropa.eu/. Sloganul “Eu cu voi, ei cu ei” îl parafrează pe cel “de la centru” al partidului “Noi cu voi, ei cu ei”.

Culoarea predominantă este portocaliul, caracterele- albastre, culorile PD-L. Afişul de campanie postat îl înfăţişează pe actualul deputat de Prahova pe fond portocaliu, cu cravată portocalie şi conţine îndemnul: “Votează William Brînză! Votează un prieten!”. Pe site, candidatul îşi prezintă activitatea politică, proiectele de lege depuse, C.V-ul şi galeria foto.

http://williambrinzadiaspora.com este alt site de promovare a lui Brînză. Aici, un sondaj vă întreabă “Ce părere aveţi despre William Brînză”, variantele de răspuns sunt: “Bună” sau “Foarte bună”.

Pedelistul are postată inclusiv o poză în care dă mâna cu secretarul executiv al PD-L Zaragoza, Nicolae Ceauşescu.

Colegul său de partid, candidat pentru Senat în colegiul Europa- Asia, Viorel Riceard Badea, nu şi-a făcut deocamdată nici site şi nici blog.

Candidaţii PNL, PNG, PRM şi UDMR lipsesc de pe Internet

Candidatul PNL pentru deputăţie, Daniel Cătălin Zamfir, este aproape de negăsit de motorul de căutare Google. Petre Roman, candidat pentru postul de senator, a avut un site, www.petreroman.ro, care nu mai poate fi accesat.

Multe dintre cele peste 700.000 de adrese pe care Google le găseşte sunt despre relaţia lui Roman cu cântăreaţa Silvia Chifiriuc.

Karoly Ferenc Szabo (UDMR) şi Ilie Ilaşcu (PRM) sunt senatori şi contracandidaţi în colegiul uninominal pentru Senat. Despre ei, puteţi citi doar pe site-ul Senatului sau pe Wikipedia.

Mihăiţă Voicu (PRM), Doina Rizea şi Cristina Daniela Galeş, ambele de la PRM, nu au site-uri, bloguri, iar informaţiile despre ei sunt aproape inexistente pe Internet.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite