Sicilia: Alcoolul metilic, un pericol ucigător pentru români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimul timp, tot mai mulţi conaţionali cad victime intoxicaţiilor cu alcool metilic. Numai la nivelul Siciliei, de la începul anului şi până acum s-au înregistrat nouă decese

În ultimul timp, tot mai mulţi conaţionali cad victime intoxicaţiilor cu alcool metilic. Numai la nivelul Siciliei, de la începul anului şi până acum s-au înregistrat nouă decese printre români, cauzate de consumul de băuturi pe bază de "mitilic", aşa cum este poreclit alcoolul metilic.

Cel mai recent caz este al unui român de 35 de ani, stabilit la Camastra (în sudul Siciliei), aflat acum în comă ireversibilă la spitalul din Enna (în centrul Siciliei). Victima a fost adusă la spital de fratele său, care a povestit medicilor că românul îşi făcuse acasă un lichior din "mitilic".

Românii ajung să improvizeze băuturi pe bază de alcool metilic din cauza izolării în care trăiesc, mai ales cei care lucrează în agricultură. Alcoolul metilic este folosit ca dizolvant sau aditiv pentru îngrăşăminte, astfel că nu-i costă nimic, fiind la îndemâna muncitorilor din ferme.

Alcoolul metilic se obţine prin distilarea lemnului uscat sau prin sinteză chimică, iar consumul acestuia are efecte nocive asupra organismului, atacând în mod direct ficatul şi vederea.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite