Sfârşit de an sângeros în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artificiile aprinse de Revelion şi-au pierdut în Italia semnificaţia iniţială, cea de a întâmpina cu lumină noul an, viitorul. Aici materialul pirotehnic devine tot mai puternic iar de

Artificiile aprinse de Revelion şi-au pierdut în Italia semnificaţia iniţială, cea de a întâmpina cu lumină noul an, viitorul. Aici materialul pirotehnic devine tot mai puternic iar de această dată poliţia a confiscat doar la Napoli 2,5 tone de explozibil.

Vârful de lance îl reprezintă o veritabilă bombă de un kilogram, denumită "Garda financiară", care ar putea ucide pe oricine ar sta prea aproape în momentul exploziei. Cantitatea totală de artificii confiscate anul acesta de către autorităţile italiene se ridică la aproximativ 130 de tone şi reprezintă un record absolut. Anul trecut captura a fost de "doar" 90 de tone.

Profitând de gălăgia petardelor unii italieni ţin să reînvie tradiţiile Vestului Sălbatic şi ies în noaptea dintre ani cu pistoalele.

Astfel în Napoli, Giuseppe Veropalumbo, 30 de ani, a fost ucis în propria casă de un glonte rătăcit tras de unul dintre cei care petreceau în piaţă.

În Calabria (la Rosarno), Duana Cornelia, de 17 ani, a fost împuşcată de către Giuseppe Ceravolo de 29 de ani. Cornelia şi Giusppe aveau împreună o fiică de 2 luni. Italianul a pus mâna pe pistol la aflare veştii că tânara româncă are de gând se mute înapoi la părinţii ei.

Update, ora 12.30:

Din cercetările preliminare ale poliţiei reiese că asasinul Corneliei Duana era însoţit în momentul delictului de fraţii Giacomo şi Domenico Stavolta, de 28 de ani, respectiv 18 ani, din Rosarno.

Cei doi fraţi au povestit poliţiei modul în care românca a fost ucisă şi au indicat locul unde a fost ascunsă arma crimei; un pistol de calibrul 7,65 mm, de fabricaţie spaniolă şi cu seria ştearsă.

Giuseppe Ceravolo venise acasă la părinţii Corneliei pentru a doua oară în noaptea dintre ani. Prima oară se lovise de refuzul ferm al tatălui fetei de a-l lăsa să intre în casă şi e posibil ca acest lucru să-l fi determinat să se întoarcă înarmat.

La a doua vizită, italianul a reuşit să o convingă pe Cornelia să iasă la o plimbare, pentru a pune lucrurile la punct. Imediat ajunşi în faţa casei, Giuseppe a scos arma şi a tras două focuri în plin. Între o vizită şi alta, cei trei recunosc că au consumat băuturi alcoolice.

La Milano, "revelionul interzis"

Dezamăgire între cei care au ales Piazza del Duomo pentru noaptea dintre ani. Deşi a fost instalat un mega ecran în piaţă, toată noaptea au rulat reclame. Petrecăreţii au stat mau mult lipiţi cu spatele de ziduri pentru a nu călca pe petarde sau a se trezi cu vreuna în buzunar. Revelionul coincide cu intrarea în vigoare a unei taxe pentru accesul cu maşina în centru şi cu neacordarea, nici măcar în noaptea, dintre ani a unei derogări de la legea care interzice vânzarea băuturilor alcoolice după 2 noaptea.

La Torino primarul a interzis orice spectacol sau manifestare publică ca formă de respect pentru ultimul deces, dintr-o serie de 7, cauzate de un accident de muncă o turnătorie torineză. Totuşi au fost mulţi cei care au ieşit în faţa blocului pentru a arunca în aer sute de euro sub formă de pocnitori.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite