Senatorii diasporei, încă fără bani pentru birouri parlamentare şi transport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general al Senatului, Dan Vasiliu, a declarat că este problematică identificarea unor resurse pentru creşterea sumei forfetare pentru senatorii din diaspora ale căror cheltuieli sunt apreciabil mai mari decât ale colegilor lor din ţară.

"Nu poate fi vorba de aceeaşi sumă sumă forfetară alocată colegilor din ţară. Trebuie să ne corelăm cu Ministerul de Externe astfel încât să se deschidă birouri parlamentare pe lângă ambasade şi consulate. Este o cheltuială care va trebui cumva rezolvată. Ne vom adresa şi Ministerului de Finanţe pentru o rezolvare", a spus Vasiliu, citat de NewsIn.

El a spus că este greu de estimat care ar fi sumele necesare, deoarece costurile legate de personal sau de chirie pentru birouri variază considerabil de la o zonă la alta. Vasiliu s-a declarat în dezacord cu proiectul de la Cameră privind asigurarea plăţii pentru două deplasări pe lună în colegiile din Europa şi o deplasare pentru celelalte colegii din diaspora. "Este cam mult, mai ales că la Senat avem colegii din diaspora imense", a conchis secretarul general al Senatului.

Vasiliu a ridicat această problemă în condiţiile în care bugetul Senatului s-a diminuat şi s-au pierdut bani şi din diferenţa de curs valutar, adică din scăderea leului în faţa euro.
Senatorii aleşi în colegii din diasporă sunt Raymond Luca (PNL) şi Viorel Richeard Badea (PDL).

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite