Semnal de alarmă al medicilor pediatri italieni: copiii imigranţilor vor deveni ,,invizibili"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clandestinitatea pedepsită ca infracţiune va crea haos în rândul familiilor de imigranţi din Italia. Teama de a fi descoperiţi şi expulzaţi îi va determina pe părinţi să nu-şi mai

Clandestinitatea pedepsită ca infracţiune va crea haos în rândul familiilor de imigranţi din Italia. Teama de a fi descoperiţi şi expulzaţi îi va determina pe părinţi să nu-şi mai înscrie copiii la şcoală şi să-i priveze de asistenţa medicală. Autoizolarea socială va avea un impact negativ în primul rând asupra copiilor.

Federaţia italiană a medicilor pediatri (FIMP) şi Societatea italiană de pediatrie (SIP) au lansat în mod public un protest împotriva propunerii guvernului de a pedepsi delictul de clandestinitate. Medicii susţin că această măsură va avea repercusiuni grave asupra sănătăţii copiilor de imigranţi, întrucât ar fi tinuţi ascunşi şi nu ar mai beneficia de asistenţa medicală necesară. De asemenea, aceştia subliniază că se încalcă dreptul la serviciile sanitare, valabile chiar şi pentru cei ilegali. Medicii atrag atentia asupra faptului că bebeluşii nu vor mai urma programul de vaccinare prevăzut pentru ei şi vor fi expuşi riscului de a se îmbolnăvi de tuberculoză, infecţii respiratorii şi alte boli contagioase.

Giuseppe Mele, preşedintele FIMP, a prezentat o statistică în acest sens: ,,Anual se nasc în jur de 60.000 de copii de imigranţi; este alarmant că dintre aceştia mulţi nu ajung la un medic şi nu beneficiază de servicii sanitare. Solicităm să se ia măsuri!" Cele două organizaţii susţin că în prezent, din totalul copiilor care primesc îngrijiri medicale la urgenţă, 11% sunt copii străini.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite