Şef de organizaţie în Mafia italiană, 40.000 de euro lunar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un recent raport al asociaţiei “SOS Impresa” dezvăluie că Mafia este cea mai profitabilă “industrie” a Italiei. SOS Impresa este o asociaţie de intreprinzători creată în 1991 pentru a se revolta împotriva Mafiei.

La 18 ani de la crearea acestei forme de luptă, organizaţiile mafiote din Peninsulă încasează 130 de miliarde euro pe an, cu un profit net de aproape 70 de miliarde de euro.

În termeni comparativi, cifra de afaceri a Mafiei reprezintă aproape 10% din Produsul Intern Brut (PIB) al Italiei.

Pe domenii, Mafia încasează 62,8 miliarde euro din trafic ilegal, 24 de miliarde din asocierea în diferite societăţi comerciale, 21,6 miliarde din taxe de protecţie şi 18,5 miliarde din afaceri cu deşeuri.

Românii  şi albanezii au preluat prostituţia

În scădere sunt jafurile, la “doar” un miliard de euro, prostituţia – lăsată pe mâinile albanezilor şi a românilor - cu 600 de milioane euro şi „ingineriile” financiare, cu 750 de milioane.

Cheltuielile mafiei  merg de la salarii, cheltuieli pentru deţinuţi, logistică, investiţii, până la cheltuielile pentru avocaţi sau corupţie.

Raportul citat afirmă că veniturile lunare ale unui mafiot variază de la 1.000 de euro pentru un distribuitor de droguri minor, până la 10.000 – 40.000 de euro pentru un şef de organizaţie.

Sunt plătite separat execuţiile persoanelor incomode, cu sume care variază între 2.500 euro şi 25.000 de euro, în funcţie de importanţa persoanei vizate.

SOS Impresa afirmă că în acest moment 180.000 de comercianţi plătesc taxă de protecţie, marea lor majoritate în Sud.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite