Schimb de experienţă între "materiile cenuşii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii români se întâlnesc cu studioşi de alte naţionalităţi pe malul mării Tireniene. Un grup de 41 de studenţi şi cercetători este găzduit de "Summer School 2008", în Messina.

Studenţii români se întâlnesc cu studioşi de alte naţionalităţi pe malul mării Tireniene. Un grup de 41 de studenţi şi cercetători este găzduit de "Summer School 2008", în Messina. Tinerii au venit din ţări ca România, Ungaria, Rusia, Macedonia, Ucraina, Albania, Franţa, Coreea de Sud.

În timpul şederii împreună ei vor participa la seminarii pe teme precum: "Raporturile dintre Europa Occidentală şi Europa Orientală", "Istoria şi cultura Europei Orientale", "Identitatea Europei", "Istoria şi prospectiva integrării europene".

Lucrările se desfăşoară sub îndrumarea profesorului Pasquale Fornaro, specialist în istoria Europei Orientale şi a profesorului Gheorghe Mândrescu de la Universitatea din Cluj Napoca. Ediţia din 2008 a "Summer School" a început pe 2 august şi se va termina pe 12 august. În ziua deschiderii participanţii au luat parte la o seară dansantă, "Welcome party", în Cabiria (pe litoralul nordic al oraşului Messina).

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite