Scene de film cu un român expulzat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi poliţişti şi un român în cătuşe mergând pe marginea autostrăzii spre aeroportul Fiumicino (Roma), iar pe fundal - o maşină în flăcări. Pare o scenă desprinsă dintr-un film, dar

Doi poliţişti şi un român în cătuşe mergând pe marginea autostrăzii spre aeroportul Fiumicino (Roma), iar pe fundal - o maşină în flăcări. Pare o scenă desprinsă dintr-un film, dar s-a întâmplat în realitate, ieri, pe autostrada care leagă capitala Italiei de principalul aeroport din zonă.

Românul urma să fie îmbarcat într-un avion cu destinaţia Bucureşti, în urma unui mandat de expulzare emis de Chestura din Florenţa. Cei doi poliţişti şi românul se aflau la bordul unui Fiat Brava, care a luat foc la câteva sute de metri de aeroport. Poliţiştii au fost nevoiţi să spargă un geam pentru a-l scoate pe român, pentru că portierele erau blocate. Motivul pentru care maşina a luat foc pare a fi gradul de uzură (peste 200.000 de kilometri) şi drumul lung, aproximativ 260 de kilometri, de la Florenţa până la Roma, parcurşi pe o vreme caniculară.

Un alt aspect care transportă scena de film în realitate sunt regulamentele poliţiei. Deşi lângă maşina în flăcări a oprit o altă patrulă de poliţie, aceasta nu a putut să-i transporte la aeroport pe cei trei, pentru că nu le-o permitea regulamentul. În lipsa altor mijloace, distanţa până în aeroport a fost făcută pe jos, iar românul, îmbarcat cu destinaţia Bucureşti.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite