Dinu Săraru, lansare la Roma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dinu Săraru (foto) şi-a lansat sâmbătă, la Roma, „Trilogia Ţărănească“. Scriitorul s-a declarat fascinat de publicul tânăr din capitala italiană, dar şi nostalgic după „ţăranul“ de altădată, care va reveni „numai atunci când vom descoperi demnitatea de fermier“.

Mulţi tineri români prezenţi la întâlnire

Volumele „Nişte ţărani“, „Crimă pentru pământ“ şi „Iarba vântului“ ale lui Dinu Săraru au fost lansate, sâmbătă seara, la Centrul Comercial românesc „La Strada“, din Roma.

Au fost prezente peste 100 de persoane, majoritatea tineri români. În public s-a aflat şi ambasadorul României în Italia, Răzvan Rusu, însoţit de mai mulţi oficiali ai ambasadei.

Ca public cititor, românii din Italia reprezintă „o forţă“ pentru scriitorul Dinu Săraru: „Ştiu cât de dornici sunt să citească, pentru că una dintre bucuriile cititorului simplu în socialism era biblioteca. Observaţi că în ziua de azi, în România, din garnitura de mobilier lipseşte tocmai biblioteca“.

Dinu Săraru a dat ca exemplu chiar ceea ce se întâmplă în satul romanelor lui – Slătioara, din judeţul Vâlcea.

„Sunt ţărani care au venit la muncă în Italia, şi-au făcut în sat casa pe care au visat-o, dar s-au întors să lucreze tot în Italia. Nu se mai regăsesc în universul românesc. De asta îmi pare rău. În orice caz, cei care se întorc vor veni cu ceva învăţat de aici, cu rigoarea muncii, cu o estetică a muncii, cu o estetică a civilizaţiei în familie, în casa iubită“.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite