Şapte mii de români din Italia cer biserică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O comunitate de 7 mii de români din Canicattì (Sicilia) şi împrejurimi cere alocarea unui spaţiu mai mare pentru biserica parohiei ortodoxe din localitate. În prezent, slujbele pentru

O comunitate de 7 mii de români din Canicattì (Sicilia) şi împrejurimi cere alocarea unui spaţiu mai mare pentru biserica parohiei ortodoxe din localitate. În prezent, slujbele pentru români se ţin într-o fostă capelă a Căilor Ferate pe care părintele Pavel Matyas a transformat-o în biserică ortodoxă, acum 3 ani.

Cu timpul, aceasta a devenit neîncăpătoare pentru familiile care îşi botează copii sau se căsătoresc.

Nevoia unui spaţiu mai mare s-a născut cu doi ani în urmă, când numărul românilor din Canicattì a crescut vizibil. Reprezentanţii comunităţii româneşti şi părintele Matyas au cerut ajutorul Episcopului Bisericii Ortodoxe Române din Italia, Siluan. La rândul lui, Prea Sfinţitul i-a adresat o scrisoare de solicitare Episcopului catolic Francesco Montenegro. "A venit timpul ca şi românii să aibă un loc al lor unde să practice ritualurile ortodoxe, diferite de cele catolice", a spus George Vişan (44 ani), rezident de 3 ani în Canicattì.

La sfârşitul lunii septembrie, părintele Matyas va primi un răspuns atât pentru noul lăcaş de cult, cât şi pentru înfiinţarea unei cantine sociale.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite