Şapte amenzi într-o noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O româncă se judecă cu Poliţia din Tivoli după ce a primit într-o seară amenzi de  7.000 de euro. Nicoleta Bădulescu (31 de ani), din Făgăraş, este proprietara unei rulote-restaurant şi a fost sancţionată în special pentru nerespectarea regulilor din alimentaţia publică.  

Proprietara restaurantului mobil a primit cele şapte amenzi în cursul nopţii de 13 septembrie, în urma unui control efectuat de Poliţia Municipală. Nicoleta Bădulescu este de un an şi jumătate proprietara restaurantului mobil. Românca se deplasează în diverse locuri în zona Romei şi în preajma capitalei italiene pentru a vinde mâncare şi specialităţi româneşti.

Clienţii acesteia sunt în general muncitorii români din construcţii. „Când mi-am deschis afacerea am obţinut toate autorizaţiile necesare de desfăşurare a acestei activităţi, nu-mi permit niciun risc. M-am documentat până la ultimul detaliu, am obţinut toate aprobările necesare”, precizează Nicoleta.

În noaptea de 13 septembrie, tânăra se afla cu restaurantul în Tivoli, lângă o discotecă românească. După miezul nopţii, o patrulă a Poliţiei Municipale a vizitat-o pentru un control de rutină. În de­cursul a trei ore de verificări poliţiştii i-au imputat patroanei, printre altele, faptul că „nu avea clienţi”, deci trebuia „să mute furgonul în altă zonă”.

Şi faptul că nu avea voie să deţină măsuţă şi scaun în spatele maşinii, deşi era însărcinată şi le explicase că avea nevoie de ele pentru a mânca şi a se odihni, spaţiul din furgon fiind prea strâmt. În plus, poliţiştii au mai reclamat faptul că „pe lista de preţuri erau stropi de ulei”, iar „micii pe care îi gătea nu erau acoperiţi”. „La final, mi-au spus că am şapte amenzi ce depăşesc în total suma de 7.000 de euro”, povesteşte Nicoleta.

Şi-a luat avocat

Întrucât contestă amenzile, Nicoleta a apelat la un avocat pentru a le anula în instanţă. Acesta i-a cerut 200 de euro pentru fiecare amendă. „Chiar de va reuşi să mi le anuleze, tot ies în pierdere, căci plătesc 1.400 euro”, se plânge tânăra.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite