Săptămânal, 450 de pasageri zboară între Constanţa şi Pisa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preocupată de modernizarea şi dezvoltarea turismului pe litoralul românesc, echipa de la Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral, din care face parte şi Consiliul

Preocupată de modernizarea şi dezvoltarea turismului pe litoralul românesc, echipa de la Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral, din care face parte şi Consiliul Judeţean Constanţa, a inugurat în 18 aprilie ruta Constanţa - Pisa.

Există trei curse săptămânal în şi dinspre Constanţa, iar zborurile sunt efectuate de compania low-cost Ryanair. Efectele benefice pentru turismul din regiune sunt evidente, conform celor spuse de directorul aeroportului Mihail Kogălniceanu, Titus Cazacu: "Traficul de pasageri a crescut cu 40%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În prezent, traficul este realizat în principal de turiştii care vin individual pe litoral, oameni de afaceri, dar se înregistrează şi o creştere a numărului de constănţeni care folosesc deplasarea pe calea aerului".

Gradul mediu de ocupare al curselor este de 80%, ceea ce înseamnă aproximativ 151 de pasageri la fiecare zbor. Aeronava B737 - 800, care are o capacitate de 189 de locuri şi o greutate de 74 de tone, transportă săptămânal la Constanţa şi Pisa circa 453 de pasageri. De la inaugurare, aeroportul Kogălniceanu a înregistrat 10.679 de călători pe această rută.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite