"San Nicola, prietenul copiilor" ajută minorii români din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă asociaţie caritabilă a fost prezentată la Roma reprezentanţilor Camerei Deputaţilor. Asociaţia "San Nicola, amico dei bambini" a ales să investească în programe de integrare a

O nouă asociaţie caritabilă a fost prezentată la Roma reprezentanţilor Camerei Deputaţilor. Asociaţia "San Nicola, amico dei bambini" a ales să investească în programe de integrare a minorilor români şi a familiilor acestora, oferindu-le sprijin psihologic. Preşedintele asociaţiei, Mihaela Duţescu, încearcă astfel să înfrunte fenomenul imigraţiei dintr-un nou punct de vedere.

"Ne propunem să venim în ajutorul copiilor români prin scoaterea lor din sărăcie. Pentru acest lucru, trebuie cercetate cauzele principale, care deseori sunt psihologice şi conjuncturale", spune Mihaela Duţescu. O echipă de psihologi, sociologi, profesori şi mediatori interculturali vor fi la dispoziţia copiilor cu probleme.

Asociaţia are în curs un proiect experimental cu primăria oraşului Milano, care prevede deschiderea unui centru de zi pentru copiii români şi familiile lor.

"Este vorba despre un program care va avea loc după orele de şcoală. Pe lângă asistenţii sociali care muncesc de obicei în aceste structuri, vrem să adăugăm şi alte persoane specializate în psihologie, care sunt capabile să depisteze probleme mai delicate ale copilului şi să găsească un tratament eficient", explică Duţescu.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite