Salerno: Organe prelevate unui muncitor român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La spitalul San Luca di Vallo din Lucania (Salerno) au fost prelevate organele unui muncitor român a cărui moarte celebrală a fost declarată vinerea trecută. Mirianu Cătălin George (32 de ani)

La spitalul San Luca di Vallo din Lucania (Salerno) au fost prelevate organele unui muncitor român a cărui moarte celebrală a fost declarată vinerea trecută. Mirianu Cătălin George (32 de ani) a fost internat pe 27 septembrie în condiţii disperate, cu o lovitură puternică la cap.

El sosise acum o săptămână din România pentru a munci ca sezonier la cules de castane, dar o căzătură avută chiar în prima seară în Italia i-a provocat o traumă craniană.
 
Procuratorul Republicii din Vallo della Lucania, Alfredo Greco, a deschis o anchetă pentru a putea stabili cauzele incidentului suferit de român. Prietenii românului au declarat că motivul căzăturii a fost o criză epileptică, însă părinţii lui Cătălin spun că acesta nu a suferit niciodată de acestă boală.

Părinţii bărbatului, sosiţi din România, au autorizat prelevarea organelor, oferind o speranţă de viaţă celor care sunt în aşteptarea unui transplant. Inima a fost trimisă unui spital din Napoli, corneea a intrat în posesia Băncii ochilor din localitate, iar rinichii au fost destinaţi unui spital din Salerno.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite