Românul cu 700 de maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un timişorean de 33 de ani, al cărui nume nu a fost încă făcut public de către ofiţerii Gărzii de Finanţe din Genova, care desfăşoară o anchetă, este în prezent proprietarul a peste

Un timişorean de 33 de ani, al cărui nume nu a fost încă făcut public de către ofiţerii Gărzii de Finanţe din Genova, care desfăşoară o anchetă, este în prezent proprietarul a peste 700 de autovehicule.

În anul 2004, românul şi-a deschis o afacere al cărei obiect de activitate era vânzarea/cumpărarea de autovehicule. În perioada 2005 - 2008 a achiziţionat maşini, iar în luna februarie a acestui an a decis să îşi închidă afacerea. Majoritatea maşinilor erau de valoare mică.

Automobilele erau apoi înstrăinate, dar românul nu întocmea actele de vânzare- cumpărare şi nici nu înregistra la Registrul Auto Italian noul proprietar, evitând astfel să plătească impozitele. Valoarea acestor impozite ajunge la 400.000 de euro. O parte din maşini au ajuns în ţări ca Spania, Germania, România.

Una dintre maşini a fost implicată în cursul anului 2007 într-un accident rutier în nordul Italiei (în Regiunea Veneto), iar făptaşii nu au fost încă prinşi.

În urma anchetei autorităţilor genoveze, s-a constatat că actele de cumpărare şi de vânzare pe care proprietarul celor 700 de maşini ar fi trebuit să le prezinte poliţiei nu mai există. Neplata taxelor pentru comercializarea maşinilor se ridică la sute de mii de euro. Timişoreanul, proprietar a 700 de maşini, nu avea carnet de conducere. În prezent, el este domiciliat la Genova şi este anchetat în stare de libertate.

Un fenomen răspândit în Italia

"Împrumutarea numelui", folosirea numelui unei singure persoane, este o tehnică utilizată pentru a desfăşura activităţi care mai devreme sau mai târziu intră sub acuzaţia de fraudă fiscală.

Persoana al cărei nume este utilizat nu are bunuri care ar putea fi confiscate şi se alege, în general, cu amendă penală sau câteva luni de închisoare.

Ultimul caz celebru este al lui Micu Ursu, care avea pe numele său 2.869 de maşini. Proprietarul a intrat în atenţia poliţiei când una dintre maşini a fost implicată într-un accident în care şi-a pierdut viaţa o femeie de 52 de ani. Maşina era condusă de un alt român, Raul Bogdan Radu, de 22 de ani.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite