Românii din Italia au ajuns să doarmă prin maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de români au încă de suferit de pe urma cutremurului de duminica trecută, din Italia. În localitatea Mirandola, multe familii de români, unele cu copii mici, au trebuit să doarmă în maşini, nefiind primite în tabăra de corturi organizată de Protecţia Civilă. Consulatul de la Bologna a reacţionat târziu, abia după ce povestea a apărut în presă.

În localitatea respectivă, Protecţia Civilă a amenajat mai multe tabere de corturi, la cea mai mare dintre acestea fiind înregistrate 104 familii de români. Nici măcar jumătate dintre români nu au avut acces la corturi, situaţie în care au fost nevoiţi să doarmă în afara taberei, în maşini, conform digi24.

Ei au cerut ajutorul Protecţiei Civile, dar tot ce au putut obţine a fost să fie trecuţi pe liste de aşteptare. Autorităţile italiene au spus că sunt mulţi oameni aflaţi în aceeaşi situaţie, de mai multe naţionalităţi, şi că românii nu sunt discriminaţi. Compatrioţii noştri s-au plâns şi de faptul că de la Consulatul de la Bologna nimeni nu s-a interesat de soarta lor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite