Românii repopulează zonele părăsite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alto Mugello este una dintre localităţile italiene părăsite de către autohtoni încă din vremurile emigraţiei în America, Germania sau alte părţi ale globului. Este tipul localităţii

Alto Mugello este una dintre localităţile italiene părăsite de către autohtoni încă din vremurile emigraţiei în America, Germania sau alte părţi ale globului. Este tipul localităţii de munte din care tinerii pleacă, nimeni nu mai construieşte, iar puţinii bătrâni rămaşi aşteaptă cu demnitate finalul unei vieţi uneori prea lungi.

Această situaţie s-a schimbat radical odată cu apariţia noilor imigranţi, printre care şi românii, care în cea mai mare parte sunt tineri, în plină putere, dornici de realizare. Aceştia închiriază sau cumpără case în aceste zone, ignorând lipsa unor facilităţi care italienilor le par indispensabile.

Astfel, în Alto Mugello (regiunea Toscana), românii sunt cei care au schimbat situaţia, după mulţi ani de dezechilibru, între noii născuţi şi cei decedaţi. La începutul acestui an, creşterea populaţiei româneşti a fost calculată la circa 49%, devenind a doua comunitate din localitate, după cea albaneză.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite