Românii, pe primul loc la numărul de decese la muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna aceasta a fost prezentat la Roma raportul anual al incidentelor survenite la locul de muncă. INAIL (Institutul naţional italian care se ocupă de victimele accidentelor de muncă) a

Săptămâna aceasta a fost prezentat la Roma raportul anual al incidentelor survenite la locul de muncă. INAIL (Institutul naţional italian care se ocupă de victimele accidentelor de muncă) a comunicat în prezenţa ministrului Muncii, Sănătăţii şi a Politicilor sociale, Maurizio Sacconi, statistica accidentelor şi a morţilor la locul de muncă, înregistrate în 2007.

Deşi pe ansamblu numărul incidentelor s-a diminuat (au fost consemnate 912.615 cazuri în 2007, cu 15.500 mai puţine decât în 2006), a crescut însă numărul muncitorilor străini implicaţi în accidente la locul de muncă. În 2007 au fost peste 140.000 de cazuri de incidente în rândul angajaţilor imigranţi, în comparaţie cu 2006, când s-au înregistrat 129.000 de cazuri. Potrivit INAIL, 40% din incidentele anuale au ca victime muncitori proveniţi din Maroc, România şi Albania.

Sectorul cu riscul cel mai mare este cel al construcţiilor. Procentul accidentelor în care sunt implicaţi muncitori români şi bulgari este de 6%: 60 din 1.000 de angajaţi asiguraţi.

România este una din fruntaşele listei negre în 2007: la numărul total de accidente la locul de muncă ocupă locul doi, după Maroc, cu 18.000 cazuri, iar în clasamentul deceselor se situează pe primul loc (41 de cazuri înregistrate oficial).

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite