Românii, primii la cerut ajutor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii sunt pe primul loc între străinii care au primit găzduire şi ajutor anul acesta din partea fundaţiei catolice milaneze, Casa della Carità Angelo Abriani. Cifrele au fost dezvăluite

Românii sunt pe primul loc între străinii care au primit găzduire şi ajutor anul acesta din partea fundaţiei catolice milaneze, Casa della Carità Angelo Abriani. Cifrele au fost dezvăluite într-o recentă conferinţă de presă.

Casa della Carità Angelo Abriani este un centru de primire şi asistenţă destinat persoanelor aflate în dificultate, indiferent de vârstă sau naţionalitate. În afară de mâncare şi adăpost, oaspeţilor centrului le este facilitată integrarea în societatea italiană, ei fiind ajutaţi să-şi găsească un loc de muncă şi o locuinţă.
 
În cadrul aceleeaşi conferinţe a fost prezentată cartea “I Rom in una metropoli e noi”(Rromii într-o metropolă şi noi). Cartea  este îngrijită de Massimiliano Cossi şi Marzia Ravazzini şi analizează principalele probleme cu care se confruntă rromii de origine română prezenţi pe teritoriul Italiei şi în special cei din oraşul Milano.

Volumul încearcă, de asemenea, să ofere soluţii pentru o convieţuire liniştită între italieni şi ţigani, în condiţiile în care opinia publică din Peninsulă este dominată de numeroase prejudecăţi cu privire la aceştia din urmă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite